Жінки влаштували ходу проти Трампа у великих містах США
WTOP

Тисячі жінок у масках зібралися в суботу у Вашингтоні та інших містах США, закликаючи виборців протистояти Дональду Трампу та його республіканцям на виборах 3 листопада.

Останній із серії мітингів, які розпочалися масовим жіночим маршем наступного дня після інавгурації Трампа у січні 2017 року, відбувся в часи пандемії коронавірусу. Як повідомляє британське видання The Guardian, демонстрантів попросили носити маски та перебувати на соціальній дистанції.

Рейчел О'Лірі Кармона, виконавчий директор «Жіночого маршу», відкрила захід у Вашингтоні, попросивши людей триматися на відстані одне від одного. Активістка додала, що єдиним прецедентом масштабного поширення вірусу має лишитися нещодавня подія в Білому домі.

Вона розповіла про силу жінок, яка має припинити президентство Трампа.

«Його президентство розпочалося з того, що жінки вийшли на ходу, а тепер воно закінчиться тим, що жінки проголосують», — сказала вона.

«Голосуйте за майбутнє вашої доньки», — йдеться на плакаті серед моря написів, які несли демонстранти. Вони пройшли маршем через центр Вашингтона до Верховного Суду. «Бийся як дівчина» і «Зробимо Америку думаючою знову» (іронія стосовно лозунга Трампа) було написано на інших саморобних плакатах.

Десятки мітингів відбуваються від Нью-Йорка до Сан-Франциско, щоби показати протидію Трампу та його політиці.

Згадали і про нещодавно померлу суддю Верховного суду Рут Бейдер Гінзбург, автора ряду ключових прецедентів у справах стосовно дискримінації за статтю. Один марш провели в університеті Корнелла в Ітаці, штат Нью-Йорк, біля гуртожитку, де Бейдер Гінзбург жила ще студенткою.

«Ми висловлюємо незгоду», — написано на картонному плакаті, який несла молода жінка в червоній масці з маленькими портретами Гінзбург, ліберального верховного судді. Після її смерті 18 вересня республіканці спішно замінити її консерватором Емі Коні Барретт.

У Нью-Йорку демонстрант у масці Дональда Трампа стояв біля статуї Джорджа Вашингтона у Федеральному залі під час жіночого маршу біля Нью-Йоркської фондової біржі.

У Вашингтоні Соня Спу, очільниця кампанії з репродуктивних прав в організації «Ультрафіолет», сказала, що вона посміялася, почувши, як журналісти запитують Трампа, чи прийме він мирну передачу влади, якщо програє Джо Байдену.

«Коли ми проголосуємо проти Трампа, прийшовши 3 листопада, вибору не буде», — сказала Спу і додала: «Дональд Трамп не зможе вибрати, чи залишатися при владі. Це не його сила, це наша сила».

2020 рік показав, що жорстокість поліції в США несправедливо націлена на чорношкірих людей, тож прихильники руху Black Lives Matter також взяли участь у марші жінок.

Як ми писали раніше, в США під заставу звільнили копа, чиї дії призвели до руху Black Lives Matter. Влада Міннесоти побоюється чергової хвилі протестів і мобілізує силовиків

 

Масло у вогонь протестів. У США копи вбили ще одного темношкірого