Вірменія заявила про відновлення наступу Азербайджану в Карабасі
Getty Images

Міністерство оборони Вірменії заявило, що азербайджанська сторона 12 грудня відновила наступальні дії в напрямку селищ Старий Таглар — Хцаберд в Нагірному Карабаху.

Про це повідомляє вірменське міністерство на своєму сайті.

«Підрозділи Армії оборони вживають адекватних заходів», — йдеться в повідомленні.

Раніше Армія оборони невизнаного Карабаху повідомила, що збройні сили Азербайджану спробували атакувати одну з вірменських бойових позицій на південному напрямку, пише вірменська служба «Радіо Свобода». Троє військових нібито були поранені.

Армія оборони Карабаху також оприлюднила спростовання поширеної в азербайджанських ЗМІ інформації про нібито здійснену вірменськими силами збройну провокацію на Гадрутській ділянці, в результаті якої був поранений азербайджанський військовослужбовець.

Передісторія

Нова війна в Нагірному Карабасі почалася 27 вересня.

9 листопада Вірменія та Азербайджан за посередництва РФ підписали угоду щодо припинення війни в Нагірному Карабасі з опівночі 10 листопада.

Документ передбачає, що до регіону вводяться російські миротворці, столиця населеного вірменами Карабаху Степанакерт залишиться під контролем вірмен.

Вірменія вже завершила виведення своїх сил з усіх цих районів. В Азербайджані такий результат війни сприйняли як перемогу. У Вірменії багато хто сприйняв угоду як капітуляцію. Згідно із домовленістю, Азербайджан і Вірменія залишаються на зайнятих ними позиціях, а в регіоні розгортається «миротворчий контингент» Російської Федерації.

Туреччина після цього заявила, що домовилася з Росією про спільний моніторинг дотримання режиму тиші у Карабаху та анонсувала спорудження центру спільного контролю.

Україна не визнала «миротворцями» російських військових у Карабасі. Український дипломат сумнівається в ефективності «миротворчої» місії РФ на півдні Кавказу.

Азербайджан припиняє військовий стан з 12 грудня