ВРП тимчасово відсторонила суддю Тандира, який збив нацгвардійця на блокпості

29 серпня Вища рада правосуддя повторно тимчасово відсторонила суддю Олексія Тандира, який у травні збив на смерть нацгвардійця на блокпості.

Про це повідомили у пресслужбі ВРП.

Таке рішення ухвалили через притягнення судді Макарівського районного суду до кримінальної відповідальності. Відсторонення триватиме до того, як вирок суду набуде законної сили або кримінальне провадження у його справі закриють.

Раніше Тандира вже відсторонювали від виконання обов’язків 2 червня. А потім відсторонення продовжили з 18 липня до 26 серпня — на час досудового розслідування.

Смертельна ДТП за участі судді

Нагадаємо, 25 травня незадовго до початку комендантської години Тандир збив на блокпості 23-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка. Військовослужбовець загинув на місці від отриманих травм.

З 27 травня суддя знаходиться під арештом. При цьому Тандир заперечує, що перевищував швидкість і був п’яним. На місці аварії він відмовився добровільно здати тести на алкоголь і біоматеріали на аналіз у нього взяли лише згодом за рішенням суду. Попри те, що суддя здав замість сечі воду і слину, експертиза усе одно підтвердила, що він перебував у стані алкогольного сп'яніння і істотно перевищив швидкість.

21 серпня Київська міська прокуратура направила обвинувальний акт щодо Тандира до суду.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.