«Я підтримаю кожного». Тихановська назвала гарантії для тих, хто страйкуватиме у Білорусі
Telegram / Пул Первого

Опозиціонерка та колишня кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська гарантувала підтримати всіх, хто страйкуватиме в країні. Вона закликала білорусів не виходити на роботу та навчання з 26 жовтня.

Про це повідомляє її пресслужба.

Тихановська наголошує, що у разі економічних репресій або втрати роботи білорусів фінансово підтримає фонд BySol.

«Я підтримаю кожного білоруса, який приєднається до загальнонаціонального страйку. Кожного — це означає, що відповідальність робітники розділять зі студентами, підприємцями, сусідами по району, водіями, вченими, пенсіонерами», — наголосила вона.

Якщо екскандидатка у президенти прийде до влади, то вона обіцяє анулювати всі штрафі за несплату комунальних платежів, судимості та адміністративні штрафи. Водночас вона запевняє, що жертв «режиму Лукашенка» відновлять на роботі. Також всі, хто утримувався на работі виплатами та контрактами отримають фінансову амністію.

Нагадуємо, 23 вересня Олександр Лукашенко таємно провів церемонію «інавгурації». Після цього білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори Лукашенку. Країни Балтії розширили санкційний список громадян Білорусі, причетних до фальсифікації виборів та придушення мирних протестів. 

Chas News повідомляв, що 13 жовтня Світлана Тихановська оголосила ультиматум Лукашенку. Вона дала йому 13 днів, щоб він оголосив про відхід з поста президента, зупинив на вулиці насильство та звільнив політв'язнів.

Раніше ми писали, що Світлану Тихановську, Марію Колесникову та Вероніку Цепкало висунули на Нобелівську премію миру.

Україна приєднається до санкцій проти білоруських політиків після завершення процедури в ЄС