YouTube продовжить працювати у росії попри погрози Роскомнадзору

Росія відмовляється від планів блокування відеохостинга YouTube. Про це заявив міністр цифрового розвитку Максут Шадаєв. За його словами, при блокуванні окремих сервісів влада країни керується інтересами користувачів.

Chas News розповідав, що YouTube залишився чи не єдиним західним соціальним сервісом, доступним росіянам. І це попри постійні претензії до нього Роскомнадзору, пов’язані з тим, що сервіс блокує пропагандистський контент на своїй платформі. Під блокування YouTube потрапив навіть офіційний канал державної думи. І хоча російські чиновники вже не раз заявляли, що блокування YouTube – це лише питання часу, відсутність власної притомної альтернативи зупиняє їх від цього кроку.

Коментуючи плани росії стосовно YouTube, міністр Шадаєв сказав, що заблокувати сервіс можуть в якості крайнього заходу після того, як в країні з’явиться альтернатива такому сервісу. Такий підхід, правда, не завадив заблокувати в росії продукти компанії Meta – Instagram та Facebook.

Що стосується російської альтернативи відеохостингу, платформи Rutube, то вважати її досить надійною не варто хоча б через потужну хакерську атаку, через яку сервіс не працював декілька днів поспіль.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.