YouTube заблокував канал Держдуми. Росія готується блокувати YouTube

Google, якому належить відеохостинг YouTube, заблокував канал держдуми росії «Дума ТВ». На канал було підписано 145 тис. користувачів. Проте адміністрація каналу була готова до блокування та закликала дивитись її контент на інших платформах, в тому числі на російському відеохостингу RuTube.

Декілька російських чиновників вже зробили заяви щодо цього. До прикладу, офіційний представник МІД росії Марія Захарова сказала: «Судячи з усього, YouTube собі підписав вирок. Зберігайте контент, переносьте все на російські платформи. І пошвидше». Депутати думи підтримали запровадження жорстких санкцій щодо американського відеохостингу. А роскомнадзор заявив, що організація вимагає відновити доступ до YouTube-каналу.

Сам сервіс в заяві Роскомнадзору було названо таким, який «дотримується яскраво вираженої антиросійської позиції в інформаційній війні, що була ініційована заходом проти росії».

Протистояння YouTube та російської влади триває давно. Організація часто погрожує американському відеохостингу, мабуть, частіше, ніж іншим сервісам, кожні два-три дні присвячуючи йому дописи та заяви.

Chas News вже розповідав, що остання вимога Роскомнадзору  заборона на рекламу всім проєктам компанії Google, в тому числі сервісу YouTube.

Google Translate при перекладі фрази «шановні росіяни» пропонує заміну «мертві росіяни» (фото)
У найпопулярнішому Instagram-акаунті світу закликають допомогти Україні