Заборона на імміграцію. Байден планує скасувати ряд указів Трампа після інавгурації — WP
Getty Images

Переможець президентських виборів США Джо Байден планує скасувати низку указів розпоряджень чинного президента США Дональда Трампа одразу після інавгурації.

Про це повідомляє The Washington Post, посилаючись на власні джерела.

Видання пише, що Байден планує повернути США в Паризьку хартію з клімату, а також скасувати вихід Сполучених Штатів із Всесвітньої організації охорони здоров'я.

При цьому кандидат від демократів негайно скасує заборону на імміграцію. Водночас він планує відновити програму, яка дозволить незаконно привезеним у Штати дітям залишатися в країні, передає ЗМІ.

9 листопада Байден оголосить про склад своєї групи по боротьбі з коронавіром.

«У понеділок я представлю групу провідних вчених і експертів, які будуть радниками по перехідному періоду, щоб допомогти підготувати проєкт програми дій на основі плану Байдена і Харріс по COVID-19. Він набере чинності 20 січня 2021 року», — зазначив Байден.

Співпраця з ЄС та НАТО

В Європейському Союзі на НАТО очікують на посилення трансатлантичних відносин з США за президентства Джо Байдена, пише DW.

Очільниця Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн привітала Джо Байдена і Камали Харріс з перемогою на виборах. Фон дер Ляєн зазначила, що вона з нетерпінням чекає зустрічі з Байденом.

До привітань приєднався й голова Європейської Ради Шарль Мішель. Він запевнив, що ЄС готовий і далі «докладати зусиль для сильного трансатлантичного партнерства».

Водночас генсек НАТО Єнс Столтенберг сподівається на тісну співпрацю з новообраним президентом та віцепрезидентом США з метою «подальшого зміцнення зв'язків між Північною Америкою і Європою».

Довідка 

Chas News повідомляв, що 7 листопада Джо Байден переміг на виборах США. Він набрав 290 голосів виборників, Трамп — 214. 20 січня Байден складе присягу президента та стане 46-м американським лідером.

Підрахунок голосів у США ще не завершений. Проте аналітики ключових американських медіа підбили проміжні підсумки голосування. Вони оголосили про впевнену перемогу Байдена у Пенсильванії та інших ключових штатах.

Раніше ми писали, що Лукашенко оцінив проведення виборів в США.

«Це незаконно». Адвокат Трампа оскаржить результати виборів у Пенсильванії