Загроза санкцій. Німецький концерн вийшов з проєкту «Північний потік-2»
Getty Images

Концерн Bilfinger SE вийшов з проєкту «Північний потік-2» через загрозу санкцій з США. Це перша німецька компанія, яка покинула будівництво російського газопроводу

Про це повідомляє Bild, посилаючись на відповідні листи компанії.

Штати запровадили б економічні обмеження через декілька тижнів, якщо б концерн не вийшов з проєкту, пише видання.

Компанія, зареєстрована в Мангеймі. У 2019 році її річний обсяг продажів сягнув €4,3 млрд.  Bilfinger підписав кілька контрактів з оператором газопроводу компанією Nord Stream 2 AG, зокрема «на розробку, постачання та пусконалагодження систем безпеки при експлуатації газопроводу». Загальна сума контракту — €15 млн.

Bilfinger підписав з росіянами контракт на «проєктування, поставку, монтаж і введення в експлуатацію теплоелектростанції, що працює на природному газі, потужністю 90 МВт+30 МВт» в німецькій точці виходу трубопроводу в Любміні.

Bild опублікував два листи Bilfinger. У них керівництво компанії пообіцяло, дотримуватися положень «Закону про захист європейської енергетичної безпеки» (PEESCA), а також розірвати всі партнерські відносини і контракти з «Північним потоком-2».

Про це повідомили й швейцарську трубопровідну компанію Nord Stream 2 AG. Російський «Газпром» — її материнська компанія.

Chas News повідомляв, що норвезька компанія відмовилися сертифікувати «Північний потік-2» під загрозою санкцій. 

Напередодні у водах Німеччини проклали чергову ділянку «Північного потоку-2»

Раніше баржа «Фортуна» припинила підводні операції на трубопроводі

Послідовники Ґрети Тунберг протестували проти «Північного потоку-2» у Німеччині