Залужний розповів, коли єдиний раз плакав за час повномасштабної війни (відео)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час повномасштабної війни не зміг стримати сльози лише одного разу, коли повідомляв матері про загибель сина, який літав до Маріуполя на гелікоптері.

Про це генерал розповів в інтерв'ю для документального проєкта Дмитра Комарова «Рік».

«Будучи головнокомандувачем, мені не хочеться зізнаватися в якихось слабкостях, але повторюся, я людина. Один раз я плакав, коли мама шукала свого сина. А він був пілотом вертоліта, який літав в Маріуполь», — відповів Залужний на запитання, чи плакав він за цю війну.

Головнокомандувач розповів, що, поки ще переписувався з жінкою, мав надію, що її син живий. Проте потім генералу доповіли, що пілот загинув, у мене була надія.

«І я вимушений був прояснити цю ситуацію, тому що мама переслала мені повідомлення від нього. Він їй перед вилітом написав СМС, що він — патріот. Що навіть якщо його не стане, він хоче, щоб усі знали, що він — нормальна людина. І коли я намагався з мамою обговорити це питання, у мене не вистачило сил», — пригадав Залужний.

Нагадаємо, під час оборони Азовсталі пілоти ЗСУ здійснили сім вильотів за участю 16 вертольотів до заблокованого міста. Вони доставляли захисникам підкріплення та боєприпаси і натомість евакуювали поранених.

Під час останніх вильотів окупанти збили два гелікоптери та ще один, який прилетів на допомогу. Після цього ці місії припинили.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У мережі показали, як гелікоптери Мі-8 доставляли допомогу на «Азовсталь» (відео)