Замах на вбивство Наумова. СБУ оприлюднила докази причетності полковника служби
УНІАН

Служба безпеки України оприлюднила, на її думку, докази причетності колишнього першого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного до організації замовного вбивства начальника Головного Управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Серед доказів, які це підтверджують, — відео- та фотоматеріали, аудіозаписи розмов Расюка, Нескоромного та інших осіб, під час яких, зокрема, обговорюється організація вбивства, виконавці та інші деталі», — пишуть представники служби.

 

СБУ опублікувала записи розмов фігурантів справи:

Передісторія

Колишньому першому заступнику голови Служби безпеки Нескоромному оголошено про підозру у вчиненні злочину — організації готування вбивства начальника Головного Управління внутрішньої безпеки Андрія Наумова.

23 січня СБУ попередила замовне вбивство свого співробітника і затримала одного з його ймовірних організаторів, який є чинним працівником служби.

Тоді у СБУ повідомили, що розслідує змову кількох осіб. Вони нібито розробили план вчинення злочину. Ймовірний організатор підшукав виконавця і запропонував за вбивство $50 тис.

На думку СБУ, затримання  провели рівно в той момент, коли було достатнього доказів планування злочину.

Ймовірно, під час чергової передачі грошей затримали Расюка, якому 23 січня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За версією слідства, основним мотивом злочину є те, що Наумов був перешкодою для повернення Нескоромного на високу посаду в керівництві Служби, а також виступав проти призначення окремих членів екскоманди Нескоромного в СБУ.

Втікач — полковник СБУ Нескоромний анонсував на 2 лютого у Брюсселі пресконференцію про корупцію в Україні. Нескоромного затримували його колеги, але він сховався від них.

Свій до свого по своє. Чому почалася внутрішня війна в СБУ?