Заступник глави ОП написав заяву про призупинення своїх повноважень
УНІАН

Заступник глави Офісу президента Олег Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків.

Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на радника глави Офісу президента Михайла Подоляка.

Він заявив: «У зв'язку з істотним суспільним резонансом і для уникнення будь-яких маніпулятивних трактувань заступник глави ОПУ Олег Татаров написав заяву на ім'я безпосереднього керівника про тимчасове призупинення виконання його службових обов'язків і передачу цих обов'язків іншій посадовій особі».

Татаров відвідав Національне антикорупційноге бюро

Як повідомили Татаров у Telegram і Центр протидії корупції у тій же соцмережі, сьогодні чиновник «із власної ініціативи, без повістки або офіційного виклику» відвідав НАБУ.

Він написав: «Матеріали справи відносно мене про нібито надання мною чотири роки тому в період роботи адвокатом знижки на паркомісце для експерта інституту експертиз виявилися повністю сфальсифікованими. У НАБУ немає жодного прямого або непрямого доказу».

Татаров звинувачує у фальсифікації справи директора НАБУ Артема Ситника, якого він раніше публічно називав «корупціонером» і «юридично доведеним злочинцем». Заступник глави ОПУ пише, що «у даної справи нуль шансів», а він «доведе свою невинуватість». 

За даними ЦПК, Татаров прийшов до НАБУ у супроводі адвокатів.

Передісторія

Адвокат Татарова Олександр Кузьменко раніше оголосив, що його клієнт готовий прийти на слідчі дії в будь-який час.

Татарова підозрюють у пособництві у наданні неправомірної вигоди у вигляді паркомісця в ЖК «Артемівський» від екснардепа Максима Микитася заступнику директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Костянтину Дубоносу.

Він нібито передав можливість паркуватися за внесення недостовірних даних до експертизи, яку проводило ДНДЕКЦ у межах справи про заволодіння понад 81 млн грн Нацгвардії. Тоді справу розслідувала поліція й паралельно НАБУ.

Потім обидві справи передали до бюро і його детективи повідомили про підозру низці осіб, зокрема, Микитасю, екскомандувачу НГУ Юрію Аллерову та іншим.

1 грудня НАБУ заявило, що розслідує справу стосовно Татарова. Вона стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі Микитася. НАБУ, серед іншого, веде прослуховування заступника голови ОП.

Як ми писали раніше, 2 грудня НАБУ опублікувала листування між посадовцями «Укрбуду» про фальсифікацію оцінки квартир для Нацгвардії. Центр протидії корупції стверджує, що експосадовець «Укрбуду» — це Татаров.

14 грудня Печерський суд ухвалив передати справу, в якій фігурує Татаров, від НАБУ до Держбюро розслідувань. У НАБУ на це відповіли, що такі рішення суперечать закону.

18 грудня в.о. керівника САП Максим Грищук підписав підозру Татарову.  Її планували вручити 18 грудня. Детективи НАБУ також отримали право на затримання Татарова і проведення обшуків в ОП і за місцем його проживання.

Як ми писали раніше, співробітники НАБУ приходили до ОПУ 18 грудня, проте їх не пустили.

Експрезидента «Укрбуду» і ексдепутата Микитася звільнили з СІЗО