Зеленський відмовився звільнити Олега Татарова з Офісу президента
УНІАН

Володимир Зеленський відповів відмовою на петицію з вимогою звільнити Олега Татарова, заступника голови Офісу президента. Свою позицію президент аргументує положеннями Конституції.

У тексті зазначили, що «ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством».

Також Зеленський додав, що органи державної влади можуть діяти лише «в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України»

Водночас Віталій Шабунін, автор петиції та очільник «Центру протидії корупції», назвав аргументи президента «дешевою брехнею».

За його словами, Зеленський має право звільняти заступників голови Офісу Президента, чим той «неодноразово користувався».

Також Шабунін нагадав про указ Зеленського про звільнення у 2020 році Сергія Трофімова, першого заступника голови ОП.

Що відомо про Олега Татарова

Президент Володимир Зеленський призначив Олега Татарова заступником голови Офісу президента 5 серпня 2020 року.

Ініціативна група постраждалих під час Революції гідності виступала проти цього. Свою позицію вони пояснили тим, що Татаров під час подій 2013-2014 років працював у Міністерстві внутрішніх справ.

На початку грудня НАБУ повідомило, що Татаров фігурує у справі про розкрадання майна Національної гвардії. Підозру йому оголосили лише 18 грудня.

У ніч на 24 грудня Офіс генерального прокурора передав справу з НАБУ до Служби безпеки України. Але Вищий антикорупційний суд України зобов'язав Ірину Венедіктову, Генерального прокурора України, розглянути клопотання щодо необхідності передати його назад.

А 1 березня строки слідства у справі Татарова закінчилися і суд постановив завершити слідство.

Зеленський відповів Путіну на заяви про «один народ» і «зовнішнє управління»