Зеленський запропонував Путіну зустрітися в будь-якій точці Донбасу, де йде війна
УНІАН

Президент України Володимир Зеленський запропонував президенту Росії Володимиру Путіну зустрітися в будь-якій точці Донбасу, де йде війна.

Про це повідомляє Офіс президента, посилаючись на відеозвернення гаранта.

Український лідер нагадав, що на засіданні політичних радників «нормандської четвірки» 19 квітня «пролунала пропозиція зустрітися на лінії розмежування», щоб максимально прояснити ситуацію.

«Вчора і сьогодні на засіданні радників «нормандської четвірки», підгрупи з безпеки в ТКГ обговорювалося відновлення режиму повного припинення вогню. Але незважаючи на підтримку всіх сторін, РФ відмовилася підтримати спільну заяву… Я кожен місяць там (на Донбасі — Прим. ред.) буваю. Пане Путін, я готовий піти ще далі і запропонувати вам зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна», — сказав очільник України.

 
Звернення Володимира Зеленського щодо ситуації на кордонах України

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні закликав обговорити питання, що постали сьогодні перед Україною. Глава держави наголосив, що Україна не хоче війни, проте готова до неї, та закликав громадян дотримуватись інформаційної гігієни й не піддаватися на провокації. Крім того, Президент відзначив підтримку України з боку міжнародної спільноти та звернувся до росіян.

Posted by Офіс Президента України on Tuesday, April 20, 2021

Напередодні Папа Римський закликав запобігти зростанню напруженості на Донбасі.  

Раніше Кравчук розповів, за якої умови можливий компроміс з Росією щодо Донбасу. 

Chas News повідомляв, що Зеленський говорив з Ердоганом про війну на Донбасі і вільну торгівлю.

Лідери України, Німеччини і Франції закликали Путіна відвести війська