Звинувачення навело недостатньо доказів у справі про імпічмент Трампа — республіканці
Getty Images

Низка сенаторів від Республіканської партії заявили, що звинувачення у справі про імпічмент експрезиденту США Дональда Трампа не навело достатньо доказів його зв’язку із заворушеннями у Капітолії.

Про це повідомляє CNN.

Сенатор-республіканець Тед Круз назвав заяву звинувачення «потужною та емоційною». Він додав, що вона недостатньо пов’язує Трампа з нападом або доводить, що ексочільник Штатів здійснив серйозні злочини.

Республіканець Джеймс Ланкфорд зазначив, що у Трампа було 100 мітингів, проте нічого схожого на штурм Капітолію після них не відбувалося. На його думку, саме тому «складно пов’язати разом» заяви експрезидента і заворушення.

Ексрадник Зеленського злив у ЗМІ розмову з Джуліані, яка передувала скандальному дзвінку Трампа

Передісторія

13 січня Палата представників ухвалила резолюцію про імпічмент Трампа. Процес імпічменту ініціювали після того, як 6 січня прихильники Трампа увірвалися в будівлю Конгресу. Тоді він зібрався, щоб затвердити перемогу обраного американського лідера Джо Байдена на президентських виборах. Внаслідок заворушень загинули п’ятеро людей.

Якщо Трампу оголосять імпічмент, він більше не зможе брати участь в президентських виборах. Дональд Трамп — єдиний президент США, якого вдруге піддають імпічменту.

Вперше процедуру оголосили, коли Трамп під час телефонної розмови з українським президентом Володимиром Зеленським просив поновити розслідування щодо компанії Burisma. З нею пов’язаний син тодішнього конкурента політика Джо Байдена Хантер.

Chas News повідомляв, що Трамп відмовився свідчити у справі імпічменту. 

Напередодні 45-й президент США визначився із адвокатами у справі про імпічмент.

Сенат США визнав процес імпічменту Трампа конституційним