Зʼявилися супутникові знімки з російського аеродрому «Енгельс» після атак (фото)

Супутникові знімки не зафіксували значних пошкоджень на російському аеродромі «Енгельс» після атак 26 грудня і 29 грудня.

Про це пише The Drive з посиланням на супутникові знімки авіабази.

Аеродром знаходиться у Саратовській області за майже 500 км від кордону з Україною. Там знаходиться 22-а важка бомбардувальна авіаційна дивізія.

Попри відсутність пошкоджень, росіяни все ж зменшили присутність на авіабазі. На знімках видано, що там перебуває тільки 11 літаків. Наприкінці листопада на базі був 31 бомбардувальник.

«Очевидних пошкоджень після ймовірних українських атак на об’єкт 26 і 29 грудня не спостерігається. Втім, зменшуючи присутність літаків і встановлюючи нові захисні барʼєри, росія, схоже, намагається помʼякшити постійну загрозу для своїх бомбардувальників на базі», — пише видання.

Також зазначають, що нещодавній снігопад в Енгельсі показав, що росіяни знизили активність авіації. Зокрема, п’ять Ту-95 помітно очищені від снігу, тоді як інші чотири — покриті снігом. Два Ту-160 також покриті снігом, біля одного розчищений майданчик.

За грудень «Енгельс» двічі атакували безпілотники. Внаслідок першої атаки у ніч на 5 грудня ЗМІ писали про пошкодження двох ракетоносців, а супутник зафіксував протипожежну піну під одним із них.

Вдруге «Енгельс» атакували у ніч на 26 грудня. Тоді в міноборони рф заявили про загибель трьох військових інженерів, проте заявили, що літаки не зазнали пошкоджень. А 29 грудня повідомили, що біля авіабази спрацювало ППО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Це буде самогубство. Більше схоже на ІПСО». Чи реальний новий наступ з Білорусі