Київ уночі без світла

З 28 жовтня у Києві можливі більш тривалі у часі відключення електропостачання. Про це повідомляє ДТЕК «Київські електромережі».

«З 8:25 28 жовтня за розпорядженням НЕК Укренерго в Києві продовжуються екстрені відключення світла. Через значні пошкодження та дисбаланс в енергосистемі можливі застосування більш тривалих відключень електропостачання», — йдеться у повідомленні.

У компанії закликали громадян помірно вмикати енергоємні прилади по черзі та максимально знизити споживання електроенергії з 06:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00. Бізнес-клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

В ДТЕК також нагадали, що попередні графіки стабілізаційних відключень наразі не актуальні.

Хоча зранку в п'ятницю ДТЕК «Київські регіоналіні електромережі» повідомляли, що у Київській області екстренні обмеження скасували.

В Укренерго заявили, що для усунення наслідків вчорашньої атаки вимушені обмеження стосуватимуться побутових споживачів у Київі, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях.

«Диспетчерський центр «Укренерго» надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяг для застосування графіків аварійних відключень для побутових споживачів в цих регіонах. Графіки відключення на цей випадок вже мали бути розроблені та оприлюднені обленерго заздалегідь», — наголосили у компанії.

ДТЕК пообіцяв за день-два оприлюднить нові «неприємні» графіки відключення світла у Києві. У компанії попередили, що обмеження триватимуть по 5-6 годин.

Оновлення від 18:00.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у зв’язку зі значним дефіцитом електроенергії — від 20 до 50% — система енергозабезпечення міста працює в екстренному режимі. Відтак, електропостачання тимчасово вимикають у всіх районах столиці.

Якщо не буде надзвичайних ситуацій, фахівці «Укренерго» сподіваються усунути дефіцит протягом 2-3 тижнів.

Водночас заступник голови ради безпеки росії дмитро мєдвєдєв назвав «умову», за якої росія припинить обстрілювати енергетичну інфраструктуру України.

Нагадаємо, у ніч на 27 жовтня росія завдала удару дронами-камікадзе по об'єктах енергетики у Київській області, внаслідок чого було пошкоджено обладнання магістральної мережі української енергосистеми.

У зв'язку з цим у Києві та області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання, а Укренерго оголосило про «безпрецедентні екстрені обмеження електропостачання».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ДСНС показало наслідки удару дронів по об'єктам енергетики на Київщині (фото)