Сто дев'ятий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

18:51 Генеральний штаб ЗСУ опублікував вечірнє зведення про події на фронті 12 червня. Ворог зосереджений на боях в районі Бахмута та Сєвєродонецька.

18:21 Україна визначила два шляхи для експорту свого зерна через сусідні Польщу та Румунію. Також тривають перемовини з країнами Балтії.

17:41 У Бахмуті жінку затримали за передачу загарбникам координат місць розташування ЗСУ та повідомили про підозру в державній зраді.

17:14 Колишні командир полку «Азов» розповів, що Україна отримала тіла близько 220 захисників Маріуполя під час обмінів, зараз їх починають ідентифікувати у Києві.

16:37 Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський відповів на заяву Макрона про те, що росію не можна принижувати.

«Росія — агресор, і ми не повинні брати до уваги ні приниження, ні не приниження. Макрон, напевно, не дуже добре розуміється на питанні, путіну все одно, як росію сприймають на Заході», — сказав він.

16:32 Росіяни обстріляли з артилерії кілька громад у Дніпропетровській області 12 червня. Загинула жінка.

16:00 Головне управління розвідки оприлюднило чергову перехоплену телефонну розмову окупантів, які обговорюють, як їм швидше повернутися додому. Найкращим варіантом визнали завдання собі поранень.

15:21 Окупанти готуються влаштувати провокаційні обстріли на Херсонщині під час святкувань так званого дня росії, щоб звинуватити ЗСУ.

14:44 Міжнародна група вчених заявила,  що окупанти послідовно викрадають українські історичні артефакти та вивозять в рф. Особливо їх цікавить скіфське золото.

14:08 Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє, що низка проросійських Telegram-каналів поширює фейк про мобілізацію українських жінок. Це не відповідає дійсності.

13:55 Росіяни скаржаться на контратаки українців на Миколаївсько-Херсонському напрямку.

13:33 Окупанти обстрілюють Харківщину, за добу загинули три людини, ще чотири отримали поранення.

12:50 У МОЗ повідомили, що в Україні не зафіксовано випадків холери. 

12:40 12 червня на московії відзначається день росії. Головне управління розвідки Міністерства оборони України звернулось до «братського народу» зі своєрідним привітанням:

12:32 В росії замість McDonald's запрацювали перші ресторани «Вкусно и точка». У мережі вже почали жартувати з приводу цього «імпортозаміщення» в рф. Деталі читайте у новині.

12:14 На всіх частково зруйнованих будинках у Маріуполі з’явилися повідомлення від окупантів про знесення упродовж двох тижнів. Людей виселяють, але де маріупольці будуть жити, росіяни не відповідають, повідомив Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя.

11:28 Чиновник Генштабу застосував зброю у спальному районі Києва. Через його дії могла постраждати дитина. Деталі у новині.

11:04 Едгарс Рінкевичс, міністр закордонних справ Латвії, привітав громадян країни-агресора з так званим днем росії. Він побажав росіянам поразки у загарбницькій війні проти України.

10:57 Президент України Володимир Зеленський став лауреатом Премії Бориса Нємцова за сміливість — 2022. Про це повідомили у Фонді Бориса Нємцова.

10:44 У Запоріжжі СБУ заблокувала шахрайську схему «Ваш родич у полоні!». Деталі — тут.

09:36  Переглянути загальні бойові втрати противника на 12 червня можна за посиланням.

09:06 Внаслідок ракетного удару, який росіяни завдали по Чортківщині Тернопільської області увечері 11 червня загиблих немає, проте є постраждалі, серед них — діти. Про це повідомив Володимир Труш, голова Тернопільської ОВА.

08:57 Станом на ранок 12 червня більш ніж 795 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 287 дітей загинули та щонайменше 508 поранені. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

08:50 Окупанти потужно обстрілюють промзону Сєвєродонецька, а всередині міста не вщухають бої, пише Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА.

08:03 «Укрзалізниця» призначила на неділю, 12 червня, один додатковий евакуаційний рейс Покровськ — Дніпро — Львів. Про це повідомляється на сайті перевізника.

07:38 Онлайн-карту бойових дій в Україні станом на 12 червня можна переглянути за посиланням.

07:22 Окупанти продовжують штурмувати Сєвєродонецьк і намагатися прорватися до Слов'янська, проте зазнає невдачі. У Луганській області українські військові відбили кілька спроб наступу військ рф, повідомляє Генштаб ЗСУ.