військові
Генштаб ЗСУ

Сто шістнадцятий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

19:00 За даними Генштабу ЗСУ, росіяни нарощують системи ППО на окупованій Херсонщині та у Брянській області. Також окупанти намагаються взяти під контроль Сєвєродонецьк, але успіху не мають.

18:25 Російські ЗМІ стверджують, що полонені командири «Азову» перебувають у московському СІЗО «Лефортово», яке неофіційно підпорядковується російському ФСБ.

17:51 На Ізюмському напрямку загинув Олег Куцин «Кум», командир 49-го окремого стрілецького батальйону Збройних сил «Карпатська Січ».

17:27 З понеділка 20 червня в Києві відновлюють автомобільний рух мостами Метро та Патона.

16:40 Посол США відповіла на звинувачення у затяжних поставках зброї. Деталі — за посиланням.

16:11 На Донеччині окупанти обстріляли цивільних під час підвезення води в місто Залізне. Поранено троє людей. 

15:52 Мер Мелітополя заявив, що найближчими тижнями ЗСУ зможуть звільнити від окупантів Херсон. За словами Івана Федорова, українські військові вже наблизилися до кордонів Херсона та на понад 10 км просунулися від Запоріжжя в бік Мелітополя.

15:15 Верховна Рада України заборонила російську музику в українських медіа та громадському просторі на період війни. Закон набуде чинності від завтра, 20 червня.

15:01 На Київщині посилено контролюватимуть дотримання комендантської години, яка зараз триває з 23:00 до 05:00. Про це повідомив голова місцевої ОДА Олексій Кулеба.

14:46 В росії знову заявляють про обстріли з боку України. Цього разу безпілотник нібито скинув боєкомплект у прикордонній Курській області. Деталі — за посиланням.

14:30 Радник голови ОП Подоляк прокоментував критику з боку російських пропагандистів рішення Британії тренувати українських військових.

14:10 Американський актор Бен Стіллер прибув до України як посол доброї волі ООН. Його помітили у центрі Львова користувачі соцмереж. Деталі — за посиланням.

13:39 Через нічні мінометні обстріли на Сумщині постраждала 48-річна цивільна жінка, пошкоджено девʼять будинків, об’єкт критичної інфраструктури, електроопору та обірвано дроти. Про це повідомили у Сумській обласній прокуратурі.

13:11 Вночі росіяни випустили по Одещині дві ракети типу «Онікс» з берегового ракетного комплексу, розташованого в окупованому Криму. Обидві ракети знешкодили сили ППО.

12:52 Загарбники у Криму вирішили знести автосервіс, який відмовився обслуговувати автомобіль загарбників із позначкою Z. Власник СТО заявляє, що працівники не мали необхідного обладнання.

12:11 Російські чиновники та спецслужби змушують родини членів екіпажу крейсера «Москва» приховувати інформацію про їхніх загиблих родичів. 27 моряків все ще називають зниклими безвісти.

11:33 У лікарні помер ще один із постраждалих через ракетну атаку по нафтобазі у Новомосковському районі.

11:31 Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що на саміті НАТО, який відбудеться в Мадриді, росію назвуть загрозою миру та безпеці.

10:46 У Новомосковському районі Дніпропетровської області вибухнув резервуар з паливом, внаслідок чого загинув рятувальник. Причиною стала пожежа після ракетної атаки 18 червня.

10:17 За даними Гештабу, станом на ранок 19 червня окупанти втратили в боях з українськими силами близько 33600 осіб.

втрати окупантів станом на 19 червня 2022 року

10:00 Британська розвідка повідомляє про випадки відмов цілих російських підрозділів від виконання наказів та збройного протистояння між офіцерами та їхніми військами

09:22 Вранці 19 червня у Вишгородському районі Київщини було чути вибухи. По ворожому об'єкту спрацювала протиповітряна оборона.

08:54 Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині, де зараз тривають найзапекліші бої. Українські військові боряться за Сєвєродонецьк, ворог тисне з Попасної.

08:19 Генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що війна рф в Україні може тривати роками, але постачання сучасного озброєння збільшить шанси звільнити Донбас. Він наголосив, що Захід не повинен припиняти підтримувати Київ.

08:16 Українські війська завдали чотирьох ударів по скупченнях ворога на Херсонщині. Втрати окупантів все ще підраховують.

07:37 Актуальну карту бойових дій та ситуацію на фронті можна переглянути за посиланням.

07:05 «Південь ми нікому не віддамо, все своє — повернемо, і море буде українським — буде безпечним», — заявив Володимир Зеленський у новому зверненні.