запуск ракет
Генштаб

Сто тридцять шостий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

18:57 Оперативна інформація Генштабу ЗСУ.

  • На Волинському та Поліському напрямках значних змін не спостерігається. ЗСУ активізували застосування комплексів радіоелектронної боротьби для перешкоджанню ворожій розвідці.
  • На Сіверському напрямку росіяни задіяли авіацію для удару неподалік Володимирівки Сумської області.
  • На Харківському напрямку окупанти намагаються наблизитися до міста. Штурмовими діями противник намагався просунутись у напрямку Кочубеївка - Дементіївка. Українські воїни відкинули окупантів на раніше зайняті позиції.
  • На Словʼянському напрямку ворог активізував роботу артилерії. При цьому були спроби штурму противника у напрямках Довгеньке - Краснопілля, Пасіка - Долина, які відбили українські воїни. Ворог відступив.
  • На Донецькому напрямку російські військові намагаються наблизитися до лінії зіткнення населених пунктів і обстрілюють позиції бійців ЗСУ. Також загарбники здійснили безуспішну спробу штурмових дій на напрямку Золотарівка - Верхньокамʼянське. Влучним вогнем наші воїни змусили окупантів розбігтися по кущах в районі Золотарівки.
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник продовжує постійні обстріли позицій українських військових. При цьому штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне положення на напрямках Ясинувата - Авдіївка. Успіху не має, з втратами відійшов.
  • На Південнобузькому напрямку окупанти зосереджують зусилля на обороні зайнятих позицій.

18:30 Бен Воллес, британський міністр оборони, зустрівся з українськими військовими, які приїхали у Велику Британію на навчання.

 

🇬🇧 🇺🇦 Міністр оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Бен Воллес відвідав військових...

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Saturday, July 9, 2022

18:02 США нададуть майже $368 млн на підтримку українських біженців та людей всередині країни. Про це повідомив Ентоні Блінкен, держсекретар США.

17:22 У тимчасово захопленому Маріуполі в районі «Азовсталі» стався вибух, внаслідок якого постраждали російські окупанти. 

16:55 Україна отримає грант на суму $1,7 млрд для покриття витрат держбюджету на медичні послуги, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

16:11 У Луганській області російські військові обманом мобілізують містян для війни проти України. Тим часом на околицях області продовжуються бої. Більш детально читайте у новині.

15:19 У Білорусі по трасі М5 з боку Мінська в напрямку Бобруйска помітили рух колони «КамАЗів» збройних сил рф зі знаками «V». Одна з вантажівок вилетіла у кювет.

14:50 У розвідці повідомляють, що у Маріуполі окупанти й колаборанти крадуть вцілілі автомобілі. Нерідко власники викрадених авто знаходять їх у бойовиків так званої «міліції ДНР».

13:45 У суботу вранці, 9 липня, російські загарбники випустила по Миколаєву шість ракет С-300. Є руйнування, але на щастя, обійшлося без жерт.

13:30 На Херсонщині окупанти продовжують цілеспрямовано знищувати врожай, обстрілюючи сільськогосподарські угіддя запальними снарядами. Щодня виникають масштабні пожежі. В області вже вигоріло сотні гектарів пшениці, ячменю та інших зернових культур.

13:04 Верховна Рада звільнила позичальників від сплати кредитів за знищене через війну житло. Також це стосується кредитів на автівки.

12:54 Членкиня Палати представників США Вікторія Спартц звернулася до президента Джо Байдена, заявивши про наявність «різноманітної розвідувальної інформації щодо дій пана Єрмака в Україні та його імовірних зв'язків з росією». В українському МЗС її прохання про розслідування розкритикували.

12:14 Мешканцю Краматорська повідомили про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України.

11:37 Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, заявив, що російські військові розмістили два склади боєприпасів у житлових кварталах міста.

11:00 Російські війська, за попередніми даними, завдали ракетного удару по одному з житлових районів Харкова. Легкі ушкодження отримали чотири людини.

10:42 Станом на ранок 9 липня українські воїни ліквідували 37,2 тис. російських окупантів. Про це повідомили у Генштабі.

10:27 В окупованій росіянами Чорнобаївці на Херсонщині чути гучні вибухи, місцеві жителі повідомляють про масштабну пожежу.

09:46 Російські війська активно обстрілюють території Донеччини. Ракетного удару завдали по Дружківці, під вогнем опинилися Слов'янськ, Гірник та інші населені пункти.

09:09 Британська розвідка повідомляє, що росія стягує резервні сили з усієї країни та збирає їх біля українського кордону для наступальних операцій. Однак оснащені вони застарілою технікою.

08:24 Українські сили за минулу добу завдали двох ударів штурмовиками по скупченню противника в районі Снігурівки на Миколаївщині. У результаті ворог втратив 194 військових та 42 одиниці техніки.

07:43 Генштаб ЗСУ оприлюднив інформацію про ситуацію на фронті станом на 9 липня. Ворог активно веде обстріли на Харківському та Слов'янському напрямках.

07:28 Російські війська вранці 9 липня ударили з «Градів» по житлових кварталах в Інгулецькому районі Кривого Рогу. Внаслідок обстрілу загинула 41-річна жінка.

07:05 Мер Миколаєва повідомив, що у місті пролунали вибухи, та закликав людей не покидати укриття.