Алієв виключив подальше обговорення особливого статусу Нагірного Карабаху
УНІАН

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що країна відновила свою територіальну цілісність. Політик пообіцяв не допустити створення на азербайджанських територіях другої вірменської держави.

Про це очільник держави заявив під час звернення до нації, передає «Інтерфакс-Азербайджан».

«Неодноразово говорив, що територіальна цілісність Азербайджану не може бути предметом переговорів. Казав, що Азербайджан відновить свою територіальну цілісність. Казав, що якщо не мирним шляхом, то військовим», — наголосив Алієв.

Політик запевнив, що вірменський народ житиме у країні, як раніше.

«Ні про який статус (Карабаху Прим. ред.) не може йти мови. Є єдина азербайджанська держава багатонаціональна, багатоконфесійна і прогресивна. Представники всіх релігій живуть нормально, в умовах миру і взаєморозуміння. Вірменський народ буде жити так само, у нас немає справи з вірменським народом», — підсумував президент.

Передісторія 

27 вересня Міноборони Азербайджану заявило про початок військової операції на всій лінії зіткнення в зоні карабахського конфлікту. Зі свого боку, прем’єр Вірменії Нікол Пашинян заявив про напад на невизнану Нагірно-Карабахську республіку з боку Азербайджану.

Chas News повідомляв, що Вірменія просить Путіна допомогти забезпечити безпеку у країні. 

Раніше ми писали, що очільники МЗС Вірменії та Азербайджану обговорили Нагірний Карабах з держсекретарем США

8 листопада президент Азербайджану Ільхам Алієв звернувся до нації та розповів, що збройні сили країни захопили місто Шуша в Нагірному Карабасі.

Як ми писали, ще ввечері 10 листопада Єреван спростував заяву президента Азербайджану про взяття Шуші. Представник Міноборони Вірменії наголошував, що «бої тривають».

Президент Вірменії заявив про неминучість позачергових виборів до парламенту