Байден оголосив кандидата на посаду міністра оборони
Getty Images

Обраний президент США Джо Байден заявив, що призначить відставного генерала Ллойда Остіна міністром оборони. Якщо це станеться, то Пентагон вперше очолить чорношкірий генерал.  

Про це політик розповів у Twitter.

«Я знаю генерала Остіна, я довіряю йому. Тому що мені відома його реакція на роботу під тиском. Коли ІДІЛ став загрожувати всьому світу, він ввів нас у курс справи з президентом Обамою. Зараз я хочу, щоб він очолив Пентагон», — написав Байден.  

Обраний американський лідер написав колонку для видання The Atlantic. У ній він зазначив, що саме завдяки Остіну 150 тис. військових США повернулися додому з Іраку. Це відбулось, коли Білий дім очолював 44-президент Штатів Барак Обама.

Байден наголосив, що країні необхідний перевірений керівник, знайомий із сучасними викликами.

Довідка

Ллойд Остін раніше керував Центральним командуванням США. У 2016 році він пішов у відставку.

Байден і Остін познайомилися під час згортання військової присутності адміністрації Обами в Іраку, коли Байден був віцепрезидентом держави. Тоді генерал зіграв ключову роль за виведення військ США в 2011 році.

Остіну для призначення знадобиться спеціальне рішення Конгресу, оскільки минуло менше від необхідних семи років з того часу, як він служив в армії.

Видання пише, що законодавці заявили про обережність в наданні чергового винятку для відставного генерала на чолі Пентагону. У 2016 році президент Дональд Трамп попросив зробити аналогічний виняток для свого першого міністра оборони Джеймса Меттіса.

Передісторія 

Після виборів у США аналітики ключових американських медіа підбили проміжні підсумки голосування. Вони оголосили про впевнену перемогу Байдена у Пенсильванії та інших ключових штатах.

Ексвіцепрезидент набрав 306 голосів виборщиків, Трамп — 232. 20 січня Байден складе присягу президента та стане 46-м американським лідером. Трамп відмовляється визнати свою поразку і називає вибори сфальсифікованими.

Chas News повідомляв, що Вісконсин затвердив перемогу Байдена на виборах.

Раніше в ЄС представили план «глобальної» співпраці з США за президентства Байдена.

Напередодні Вісконсин затвердив перемогу Байдена на виборах.

Німеччина хоче домовитися з адміністрацією Байдена щодо будівництва «Північного потоку-2»