Чотири країни Європи заборонили авіарейси з Британії через новий штам COVID-19
Cuty AM

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила 20 грудня, що мутація COVID-19, аналогічна до британської, виявлена у Нідерландах, Данії та Австралії. Раніше ЗМІ повідомляли про схожий варіант вірусу, виявлений у ПАР.

Про це повідомляє ВВС.

Новий варіант COVID-19 — не лише у Великобританії

Новий варіант коронавірусу COVID-19, виявлений ​​раніше у Великій Британії, знайшли ​​також у Нідерландах, Данії та Австралії. Про це телеканалу BBC повідомили у Всесвітній організації охорони здоров'я, у той час, як все більше країн ЄС вводять заборону на польоти з Великої Британії, передає УНН.

«Як повідомили в ВООЗ, така ж мутація вірусу COVID-19 була виявлена ​​не лише у Великій Британії, але і в Нідерландах, Данії та Австралії», — йдеться у повідомленні.

Підстав вважати, що новий варіант вірусу може бути менш чутливий до імунітету, який формують наявні зараз вакцини, поки немає.

Закриття авіасполучення з королівством

Деякі європейські країни вже оголосили про припинення авіасполучення з Великобританією. Це Нідерланди, Бельгія, Австрія та Італія. Таку ж можливість розглядають Ірландія, Франція і Німеччина, а також Ізраїль.

Як повідомляє Bild, канцлер ФРН Ангела Меркель планує домовитися з колегами по ЄС про спільну заборону на польоти з Великобританії до Євросоюзу з півночі 20 грудня аж до 6 січня 2021 року. Також можуть обмежити авіасполучення Євросоюзу з ПАР і припинені залізничне й поромне сполучення з Великобританією.

Чеська Республіка запровадила більш суворі карантинні заходи для людей, що прибувають з Великої Британії, відзначає AP.

Бельгія слідом за Нідерландами тимчасово призупиняє курсування потяга «Євростар» з Лондона. Як пише «Європейська правда» з посиланням на Le Soir, про це заявив прем’єр-міністр країни Александр де Кроо.

Заборона почне діяти сьогодні з опівночі щонайменш на 24 години, поки науковці країни оцінять ризики.

Де Кроо заявив бельгійському телеканалу VRT, що заборона буде діяти принаймні протягом 24 годин як «запобіжний захід», додавши «ми побачимо пізніше, чи потрібні нам додаткові заходи».

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо на своїй сторінці у Facebook заявив, що уряд збирається підписати наказ щодо припинення польотів із Великобританії.

У Німеччині представник міністерства охорони здоров'я заявив агентству AFP, що уряд також розглядає можливість заборони польотів з Великобританії та Південної Африки, де також виявлений варіант.

Міністр закордонних справ Іспанії Аранча Гонсалес заявив, що Іспанія також хоче узгодженого рішення ЄС з цього питання.

В Ірландії проводяться термінові урядові переговори, і міністр охорони здоров'я Стівен Доннеллі заявив, що пізніше в неділю очікує прийняття рішення про нову консультативну інформацію про поїздки з Великобританії.

Жорсткий карантин у Великобританії

Через поширення COVID-19, окрім Лондона, жорсткіші обмеження поширяться на південний схід і схід Англії. Зміни торкнуться таких регіонів, як Кент, Ессекс, Бедфордшир, Бакінгемшир і всіх 32 районів Лондона — близько 17,7 мільйона осіб, уточнює Guardian. Борис Джонсон зазначив, що обмеження будуть переглядатися кожні два тижні.

Такі ж обмеження вводяться з 20 грудня в Уельсі, а з 26 грудня — в Шотландії. Після оголошення про нові обмеження жителі Лондона стали масово покидати місто, повідомляє Sky News.

Як ми писали раніше, у Великобританії першими вакцинували 90-літню жінку та тезку Шекспіра.

У ВООЗ не підтримали примусову вакцинацію від COVID-19