Єрмак розповів, що нового представника України в ТКГ обере Кравчук
УНІАН

Очільник Офісу президента України (ОПУ) Андрій Єрмак заявив, що саме голова делегації України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук обере нового українського представника в ТКГ.

Про це держслужбовець повідомив у ефірі телеканалу «Україна 24».

Водночас Єрмак спростував чутки про те, що заступник голови фракції «Слуга народу» Микола Тищенко може отримати посаду в українській ТКГ.

«Таке питання навіть не розглядалося. Скажімо так, є люди, їх імідж передбачає відразу велику кількість розмов, інформації. Я думаю, до такого роду розмов підштовхнула фотографія Тищенка з Кравчуком під час зустрічі представників ТКГ з групою депутатів», — сказав голова ОПУ.

Також Єрмак заявив про те, що рішення про призначення Вітольда Фокіна представником української делегації в ТКГ прийняли колективно в Офісі президента. 

«Люди, які там (у ТКГ) працюють, працюють на громадських засадах. Вони не отримують заробітної плати та фактично приймають рішення, які потім імплементуються через органи, які можуть ці рішення юридично і фактично приймати. Тому, щоб не переоцінювати висловлювання, є проміжні ідеї в домовленостях, які відбуваються в рамках цих консультацій», — зазначив чиновник.

Нагадуємо, 29 вересня Вітольд Фокін під час засідання комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування заявив, що не бачив доказів війни Росії проти України. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що слова Фокіна останніх тижнів завдають колосальної шкоди країні та викликають гнів українців. 

30 вересня президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі у ТКГ. Цим документом гарант вивів Вітольда Фокіна з ТКГ та звільнив від виконання обов'язків першого заступника голови делегації.

Раніше народні депутати фракції «Голос» звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням відкликати першого заступника голови української делегації у ТКГ Вітольда Фокіна.

Раніше ми писали, що Росія несанкціоновано записувала аудіо та відео на ТКГ. 

Фокін вибачився за слова про «повстанців» на Донбасі