«Карантин вихідного дня». Працівники найбільшого в Одесі ринку влаштували протест проти рішення Кабміну

Працівники так званого «Сьомого кілометра» в Одесі 22 листопада влаштували масштабний протест проти запровадження карантину вихідного дня. Підприємці періодично перекривають рух по трасі на Овідіополь.

Акцію протесту організували торговці одеського промтоварного ринку «Сьомий кілометр», повідомляє «Думская».

Конфлікт загострився вранці 22 листопада. Тоді на територію ринку приїхали п’ять автобусів з поліцією. Правоохоронці хотіли простежити, як на ринку дотримується «карантин вихідного дня». Більшість торговців покинули ринок, проте найбільш активні перейшли до акції протесту.

Вимоги протестувальників

Працівники ринку вимагали, щоб до них негайно прибули мер Одеси й голова облдержадміністрації. Люди не збиралися розходитися доти, доки їх вимоги не задовольнять. Вони також заявили про безстрокове голодування.

Згодом на ринок прибув директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА Дмитро Радулов. Він запропонував протестувальникам зустрітися у вівторок в адміністрації. Однак люди відмовилися.

«Карантин вихідного дня» — передісторія

Як ми писали раніше, в Україні впровадили карантин вихідного дня. Наводимо список заборон.

У МОЗ введення карантину вихідного дня пояснили намаганням зменшити кількість контактів. На думку урядовців, саме у суботу та неділю люди найбільше спілкуються між собою.

Влада декількох міст оголосила про те, що виконувати рішення уряду не буде. А саме — міста Рівне, Житомир, Слов'янськ, Черкаси, Мукачево, Тернопіль.

На думку міністра охорони здоров'я Максима Степанова, українці «так собі» дотримувалися карантину.

Уряд готує «План Б» у разі погіршення епідеміологічної ситуації в Україні — прем’єр