Київ назвав «черговими інсинуаціями» заяви Лукашенка про «зброю з України»
Getty Images

25 грудня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Київ нібито завозить велику кількість зброї в країну. На таке висловлювання політика відреагували в українському МЗС.

Речник міністерства Олег Ніколенко наголосив, що мантра про «зброю з України» чітко вписується в політику Лукашенка із залякування білоруського народу.

Про це прессекретар відомства сказав у коментарі «Інтерфакс-Україна».

«Україна категорично відкидає чергові інсинуації Олександра Лукашенка. Риторика про зовнішнє втручання, зокрема мантра про «зброю з України», чітко вписується в політику Лукашенка із залякування білоруського народу. Україна не є ворогом Білорусі. Засуджуємо тероризм у будь-яких його проявах», — підкреслив Ніколенко.

Довідка

Лукашенко розповів щодо «тонни зброї», коли коментував затримання білоруського експолітв'язня Миколи Автуховича. За його словами, група Автуховича начебто ввозила зброю з України та планувала теракти.

Передісторія

23 вересня Лукашенко таємно провів церемонію «інавгурації». Після цього білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори Лукашенку. Країни Балтії розширили санкційний список громадян Білорусі, причетних до фальсифікації виборів та придушення мирних протестів.

Європарламент не визнав Лукашенка президентом.

Раніше лідер опозиції Тихановська заявила, що протести у Білорусі набудуть нової, партизанської, форми.

Chas News повідомляв, що Тихановська подякувала українцям за солідарність із білорусами.

«Бах і банда». Лукашенко відреагував на рішення МОК про відсторонення від Олімпійських ігор