Клініка Charitе у Берліні перейшла на надзвичайний режим роботи

З понеділка, 21 грудня, відома берлінська клініка Charitе у Берліні перейшла на екстрений режим роботи. Це пов’язано із збільшення кількості хворих на коронавірус у Німеччині.

У клініці протягом найближчих двох тижнів не робитимуть планові операції і збільшать кількість ліжкомісць для хворих на COVID-19, повідомляє DW. У звичному режимі надаватимуть допомогу лише у невідкладних випадках та проводитимуть операції з видалення пухлин. Працюватиме також станція швидкої допомоги. Екстрений режим роботи клініки можуть подовжити й надалі.

«Ми досі перебуваємо у незвично складній кризі, досвіду подолання якої немає. На нас очікують важкі тижні»,  зазначив Ульрих Фрай, представник правління кліники.

За минулу добу у Німеччині виявили 20 822 нових випадки захворювання на СOVID-19, 350 пацієнтів померли.

15,5 тис. працівників і 800 тис. пацієнтів на рік 

У рейтингу видання Newsweek та порталу Statista  найкращих клінік Charitе посідає п'яте місце в світі і перше в Європі.

Клініка Charitе діє як багатопрофільний медичний центр, який налічує близько 3000 ліжок. У закладі працюють 15,5 тис. співробітників, у тому числі, 290 професорів. Щорічно лікування у Charitе проходять близько 800 тис. амбулаторних і стаціонарних пацієнтів.

У 2020 році після отруєння «Новачком» в Charitе лікувався Олексій Навальний.

Також після ускладнень, викликаних коронавірусом, до берлінської клініки з Харкова доправили Геннадія Кернеса. Проте його організм не витримав, і в ніч на 17 грудня політик помер у віці 61 року.

Деякі країни Європи закрили авіасполучення з Великобританією. У Брюсселі і Лондоні політики радяться