Кравчук заявив, що «канали Медведчука» «самі обляпались і шукають винних»
iStock

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кравчук не підтримує телевізійні канали, які ведуть боротьбу проти України. Політик заявив, що канали ZIK, «112 Україна» та NewsOne «самі обляпались і шукають винних».

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Вони самі обляпались, вибачте на слові, і шукають винних. І так у всьому - маніпуляції, відкрита й відверта брехня. Я не буду підтримувати ніколи ту «свободу слова», яка називається боротьбою проти України. Ніколи», — наголосив Кравчук.

Канали «Медведчука» спробують закрити і в YouTube

За його словами, в ефірі одного із заблокованих телеканалів казали, що нібито він брав участь в переговорах ТКГ стосовно питання звільнення українських заручників.

Фашистська пропаганда

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов у Facebook порівняв діяльність каналів з «пулу Медведчука» з фашистською пропагандою.

«Україна вже сім років живе у таких надзвичайних умовах, назва яким — війна. Війна, яку веде проти нашої країни Росія, використовуючи, зокрема, всі технології інформаційної війни, які жодним чином не відповідають міжнародно-правовим стандартам, на необхідність дотримання яких нам вказують», — нагадав він.

Секретар РНБО каже, що одне зі знарядь гібридної агресії РФ —  телевізійні ресурси, які фінансують проросійські політики.

«Можлива була б робота у Великобританії і США під час Другої світової війни філій фашистських газет і радіостанцій? Їх закриття також було б розцінено, як напад на «свободу слова»?», — підсумував Данілов.

Передісторія

2 лютого президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти  нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Також гарант ввів на п’ять років обмеження стосовно каналів «112 Україна», NewsOne, ZIK. Ці ЗМІ пов'язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу. Вони звинуватили Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».

Напередодні у ЄС та США підтримали санкції проти телеканалів, пов'язаних з Медведчуком. 

Раніше Зеленський пояснив, що заблоковані канали фінансує Росія. 

Блокування каналів. Що в цьому кроці Зеленського вбачають політичні експерти