Локдауну на вихідних бути. ВР провалила голосування проти карантину вихідного дня
УНІАН

Верховна Рада не підтримала рішення відмінити запровадження карантину вихідного дня. «За» ухвалення відповідної постанови проголосувало 149 нардепів за необхідної кількості 226. Водночас прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у разі погіршення епідеміологічного стану в країні посилять обмеження.

Про це стало відомо з його виступу з трибуни ВР.

«Завдання карантину вихідного дня — це зробити так, щоб ми вийшли на плато за кількістю захворілих. Тобто зафіксувати її на цифрах не більше 11-12 тисяч випадків на день. За найближчі два тижні ми повинні побачити його перші результати за умови дотримання абсолютно всіх правил. Якщо цього не станеться, тоді ми почнемо готуватись до більш жорстких карантинних обмежень», — підкрслив Шмигаль.

Попереджайте завчасно!

17 листопада ВР ухвалила проєкт постанови «Про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідемічних заходів з метою належної підготовки до такого посилення». «За» проголосували 303 нардепи.

Ініціаторами документу стали депутати фракція «Голос».

У разі запровадження локдауну в Україні необхідно:

  • Проінформувати громадян заздалегідь про повний перелік таких заходів, щоб люди мали час підготуватися до нових правил;
  • Разом із посиленням протиепідемічних заходів проінформувати про підтримку, що буде надаватися найвразливішим групам населення, а також суб’єктам господарювання;
  • Запровадити законодавчі зміни щодо надання пільг бізнесу та підтримки громадян до моменту введення локдауну;
  • Ввести додаткові обмеження уряд зможе тільки після інформування та схвалення Радою.

Постанова передбачає, що рішення про введення додаткових обмежень мають оприлюднювати не пізніше ніж за тиждень до початку їхньої дії.

Довідка

11 листопада Кабінет Міністрів скасував адаптивний карантин і запровадив в Україні локдаун вихідного дня до 30 листопада. Він діятиме з опівночі суботи до опівночі понеділка.

Під час дії карантину вихідного дня працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, об'єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами, фінансові установи, СТО, доставка їжі.

Chas News повідомляв, що у Кабміні розповіли про мету карантину вихідного дня.

Раніше ми писали, що у Тернополі бізнесмен оголосив свій ресторан храмом, щоб не закривати його на вихідні.

На що схоже плече, яке уряд пообіцяв підставити бізнесу?