Має піти з ТКГ. Єрмак закликав Фокіна скласти повноваження

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що перший заступник глави делегації України в ТКГ Вітольд Фокін має піти з Тристоронньої контактної групи.

Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці.

«Так, у нас триває війна, в якій Росія — сторона конфлікту, а не спостерігач. І саме через це, а також через анексію Криму Захід застосував проти Росії санкції. […] Моя особиста позиція — пан Фокін має піти з ТКГ», — зазначив Єрмак.

 

Сьомий рік триває війна на нашій землі. Офіційну позицію України всі добре знають, її визначають Президент і Верховна...

Posted by Андрій Єрмак on Tuesday, September 29, 2020

Водночас українська делегація у ТКГ наголосила, що «будь-яка людина має право на власну позицію», але не може «плутати офіційне з особистим».

Про це стало відомо з заяви делегації.

«Війну на територію України принесла Росія та її громадяни. […] Вважаємо дивним, що пан Фокін, роблячи такі заяви, не врахував, що його сприйматимуть не просто як громадянина, який висловлює свою точку зору, а як члена української делегації, який представляє державу. Тим більше, розмова відбувалась у Верховній Раді України. Очікуємо, що заяви пана Фокіна отримають належну оцінку» .

 

Неприємно вражені особистими оцінками та коментарями, які дав перший заступник глави української делегації в...

Posted by Офіс Президента України on Tuesday, September 29, 2020

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав Фокіна мерзотником та закликав відправити «знову на пенсію».

Нагадуємо, 29 вересня Вітольд Фокін під час засідання комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування заявив, що не бачив доказів війни Росії проти України. Аваков вважає, що слова Фокіна останніх тижнів завдають колосальної шкоди країні та викликають гнів українців.

Раніше Сhas News розповідав про онуку Фокіна, яка повернула дідуся у велику політику.