Meta продовжила правила щодо мови ненависті до російських солдат

Компанія Meta (Facebook), яка володіє найпопулярнішими соціальними платформами, дозволила застосовувати мову ненависті до російських солдат до кінця квітня, продовживши свій початковий дозвіл. Нагадаємо, що іще на початку березня компанія дозволила застосовувати мову ненависті (хейт-спіч) до російських військових. Хоча Chas News розповідав, що в компанії були змушені дещо звузити свою власну згоду, ці нові правила стали безпрецедентними для соціальної платформи і ніколи не вводились в історії компанії ні для будь-якої іншої війни чи воєнних дій.

Це рішення проєкту призвело до визнання компанії екстремістською організацією та подальшого блокування роботи Facebook та Instagram у росії.

Ці нові правила стосувались жителів країн Східної Європи — не лише України. Проте журналістам Reuters стало відомо, що компанія не дала модераторам інструкцій щодо визначення серйозних проблематичних тем, пов’язаних з війною. І часто рішення щодо блокування чи не-блокування контенту залишали конкретній людині.

YouTube заблокував канал Держдуми. Росія готується блокувати YouTube