Нардеп від «Слуги народу» Трухін написав заяву про складання мандату (оновлено)

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Трухін написав заяву про складання депутатського мандату.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

Він оприлюднив заяву Трухіна та розповів, що відповідну постанову вже вніс регламентний Комітет Верховної Ради. Її розглянуть на найближчому засіданні.

Оновлено 13:51

Железняк повідомив, що Рада підтримала припинення повноважень нардепа Олександра Трухіна. Підтримали рішення 288 депутатів.

Напередодні стало відомо, що Трухін уклав угоду зі слідством і визнав свою провину у пропозиції хабара поліцейському. Згідно з нею він повинен перерахувати 6 млн грн на проєкт «Армія дронів», а також заплатити 68 тис. грн штрафу (максимальна сума у за статтею, яку інкримінують Трухіну).

Нагадаємо, 23 серпня 2021 року нардеп від «Слуги народу» Олександр Трухін потрапив у ДТП. За даними ЗМІ, нардеп був напідпитку і спричинив аварію дорогою з Полтави до Києва. Сам Трухін стверджував, що не перебував за кермом, і співпрацював з поліцейськими при оформленні протоколів.

1 лютого 2022 року ЗМІ оприлюднили відео з нагрудної камери поліцейського. На ньому видно, як Трухін хотів залишити місце ДТП, а потім запропонував правоохоронцю «150 тисяч бонусу» за допомогу. Після цього Трухіна виключили з фракції «Слуги народу».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Миколу Тищенка виключили з парламентської фракції «Слуга народу»