Нові обшуки СБУ в УПЦ МП: СБУ знайшла літературу, що заперечує існуванню України (фото)

Правоохоронці знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів під час обшуків на території Почаївської духовної семінарії на Тернопільщині та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП).

Про це повідомили в СБУ.

Співробітники Служби безпеки виявили літературу, яка заперечує, що український народ та мова існують, а Україну створили штучно і вона не має право на державність.

Також знайшли ненависницькі книжки та брошури з образливими вигадками про інші національності та релігії. Більшість літератури — видавництво російських друкарень.

Крім того, СБУ вивчає походження зразків символіки «великого войска Донского», яку виявили в одному з підсобних приміщень Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП). Формування у 2014 році допомогло росіянам окупувати частину Донецької та Луганської областей. 

Зазначають, що зібрані докази є підставою для відкриття двох кримінальних проваджень за 161 статтею — порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками. Наразі вони направлені на відповідні експертизи. 

Нагадаємо, протягом останнього тижня СБУ вже провела «контррозвідувальні безпекові заходи» у Києво-Печерській Лаврі, а також в єпархіях та кількох монастирях УПЦ (МП) у Рівненській, Чернівецькій та Тернопільській областях.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ знайшла мільйони готівки та «сумнівних» громадян рф у церквах УПЦ МП (фото)