Обранці від «Слуги народу» у розпал локдауну збиралися у готельно-ресторанному комплексі
Booking

Журналісти зафіксували, що нардепи в Київській області нехтували жорсткими карантинними обмеженнями. Це були обранці від фракції «Слуга народу» і ще приблизно двадцять представників президентської політсили.

Про це кажуть автори розслідування «Зе-карантин» для «слуг народу» програми «Схеми».

Журналісти показали, що під час локдауну народні депутати від партії «СН» Андрій Мотовиловець, Анатолій Гунько і Артем Культенко та їхні однопартійці-депутати з Київоблради провели кількагодинну зустріч. Вона відбулася у заміському готельно-ресторанному комплексі Koncha Zaspa Park. Співвласником ресторану в цьому закладі є депутат Київоблради від «СН» Сергій Левченко, який теж був на зустрічі.

Деякі з них пояснили зібрання у комплексі «паралізованою роботою облради» і тим, що не можуть знайти «інший коворкінг».

Автомобіль, яким користується голова комітету з питань бюджету і нардеп від «СН» Юрій Арістов, помітили біля ресторану «Адріатік» у центрі Києва 8 квітня. Тоді в столиці уже діяв посилений карантин.

Через годину знімальна група записала, як із третього поверху спустився чоловік і залишив ресторан через кухню. Це був Арістов із компанією людей. Гості ресторану, кухар та офіціант були без захисних масок.

Пізніше журналісти декілька разів бачили, як Арістов відвідував цей ресторан. Той прокоментував, що відвідував заклад, аби «поспілкуватися з другом».

Скандал довкола вечірки Тищенка

«Схеми» розповіли, що на вечірці у заступника керівника фракції та кума керівника Офісу президента Андрія Єрмака Миколи Тищенка були присутні декілька колег. Серед них — Олександр Трухін та колишній нардеп від «СН», а нині керівник Черкаської ОДА Олександр Скічко з дружиною.

Раніше слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом порушення карантинних вимог у готелі на столичному Подолі. За даними ЗМІ, Тищенко влаштував там вечірку на честь дня народження своєї дружини.

Журналісти повідомляли деталі святкування у карантин дня народження дружини Тищенка. Гості заходили у готель без масок, їх просили не виставляти фото та відео у день події та не відмічати локацію.

Тищенко заявив, що вечірка в готелі Києва не порушує правил карантину.

Як ми писали раніше, партія оштрафує нардепа Тищенка за вечірку, якою порушили карантин.

За вечірку Тищенка, яка суперечила локдауну, оштрафують лише адміністрацію готелю — на 34 тис. грн