Очільник МОЗ заявив, що українців попередять про повний локдаун за 7-10 днів
УНІАН

Міністр охорони здоровя Максим Степанов заявив, що відомство не планує запроваджувати жорсткий карантин в Україні. У міністерстві не бачать підстав для ухвалення такого рішення.

Якщо у країні все ж погіршиться епідемічна ситуація, то українців попередять про повний локдаун за 7-10 днів, зазначив очільник МОЗ.

«Якщо ми говоримо про ситуацію на сьогодні, то ми працюємо у напруженому графіку, але у нас на сьогодні заповнено 50% ліжок. Звісно, є регіони, де більше 60%, але водночас говорити, що вже завтра треба вводити локдаун, бо не витримає медична система, підстав поки немає», — наголосив чиновник в ефірі «Україна 24».

В інтервю «112 Україна» держслужбовець запевнив, що у разі введення повного локдауну українців попередять за 7-10 днів до нього. Таке рішення можуть ухвалити у грудні, каже Степанов.

«Я думаю, що ми відразу побачимо цю динаміку (після карантину вихідного дня — Прим. ред.) ... ми ж бачимо і аналізуємо багато цифр, не тільки рівень захворюваності. Я думаю, що за тиждень, за 10 днів це потрібно робити. Принаймні ми як МОЗ матимемо змогу це зробити», — підсумував міністр.

Передісторія

11 листопада Кабінет Міністрів скасував адаптивний карантин і запровадив в Україні локдаун вихідного дня до 30 листопада. Він діє з опівночі суботи до опівночі понеділка.

Під час дії карантину вихідного дня працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, об'єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами, фінансові установи, СТО, доставка їжі.

Раніше очільник МОЗ заявив, що міністерство вимагатиме запровадити повний локдаун при 30 тис. хворих на COVID на добу.

Chas News повідомляв, що жорсткий локдаун в Україні може розпочатися вже з 1 грудня. 

Жорсткий локдаун запровадять, якщо ситуація з COVID-19 в Україні погіршиться — речниця Зеленського