Очільник МЗС: Держспецзв’язку порушила законодавство України, підписавши меморандум з «Хуавей Україна»
Пресслужба МЗС України

Держспецзв'язку підписала меморандум з компанією «Хуавей Україна» про співпрацю у сферах кібербезпеки, кіберзахисту і телекомунікацій. Проте потім служба спецзв’язку видалила зі свого сайту та соціальних мереж інформацію про партнерство з компанією через негативну реакцію західних партнерів.

В інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» очільник МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що відомство мало порадитися з Міністерством закордонних справ перед підписанням меморандуму. 

«Державна служба спеціального зв’язку грубо порушила законодавство України, підписуючи цей меморандум, оскільки мала скоординувати свої дії з Міністерством закордонних справ. Вона дуже швидко усвідомила свою грубу помилку і почала зачищати сліди, перебуваючи в стані ганьби, не тільки в очах українського суспільства, а й в очах самих китайців, які побачили рівень партнерства, яке вони намагалися встановити», — сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що підписання договору про співпрацю викликало негативну реакцію партнерів України у сфері кібербезпеки.

«Не буду приховувати, висновок цього меморандуму викликало різку негативну реакцію наших партнерів, з якими ми працюємо над зміцненням кібербезпеки України. Це не якась примха. Ми з одними партнерами працюємо над зміцненням кібербезпеки, а Держспецзв’язку з іншими — підписує меморандум», — говорить держслужбовець.

Чиновник наголосив, що Україна не повинна позбавляти себе можливостей в світі, бо це комусь потенційно може не сподобатися. Але є певний вузький перелік питань, де потрібно враховувати широке коло аргументів, каже Кулеба.

Chas News повідомляв, що 4G запрацював майже на всіх станціях київського метро.

Раніше ми писали, що Великобританія підтримала створення Кримської платформи.

МЗС вручило ноту протесту послу Угорщини через втручання у місцеві вибори в Україні