Офіційний Київ визначився, як називатиме Лукашенка після закінчення його президентського терміну

Після завершення терміну повноважень Олександра Лукашенка як президента Білорусі Україна офіційно планує називати його на ім'я, не зазначаючи посади.

Про це повідомляє «Європейська правда», посилаючись на коментар  міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

«Це прекрасні формулювання для медіа і Фейсбуку. Офіційна позиція Олександр Лукашенко», відповів Дмитро Кулеба.

«Інавгурація» Лукашенка не означає його визнання легітимним президентом, наголошує міністр. У відповідь МЗС Білорусі звинуватило Україну в несамостійності. 

5 листопада завершується термін повноважень самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Згідно з конституцією Білорусі, новообраний президент має скласти присягу не пізніше двох місяців з дня обрання. Нагадуємо, 9 серпня у Білорусі пройшли президентські вибори. 

«Лукашенко не матиме владних повноважень після цієї дати. Я хочу, щоб усі країни подумали, як вони ставитимуться до цієї особи після 5 листопада. У нашій країні ми знаємо, що він вже не наш президент, він фальсифікував вибори», наголосила опозиціонерка Світлана Тихановська на Економічному форумі у Польщі.

23 вересня Олександр Лукашенко таємно провів церемонію «інавгурації». Після цього білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори Лукашенку. Минулого тижня країни Балтії розширили санкційний список громадян Білорусі, причетних до фальсифікації виборів та придушення мирних протестів. 

Ранніше ми писали, що Велика Британія і Канада ввели санкції проти Лукашенка та його підлеглих.

Читайте також: Литва залишить Білорусь без резервної електроенергії.