Покійного Кернеса позбавили повноважень міського голови через два місяці після смерті
УНІАН

24 лютого депутати Харківської міськради позбавили повноважень покійного Геннадія Кернеса через два місяці після смерті. Відповідне рішення чиновники одноголосно схвалили на сесії міськради. «За» проголосували 83 депутати.

Про це стало відомо під час трансляції сесії міськради.

Це рішення про дострокове припинення повноважень Кернеса потрібно було ухвалити, щоб призначити позачергові вибори міського голови. Через відсутність цього рішення профільний комітет не зміг розглянути та винести на розгляд Верховної Ради питання про призначення виборів.

Передісторія

Геннадій Кернес не з'являвся на публіці з кінця серпня 2020 року. Він захворів на COVID-19, у нього діагностували двостороннє запалення легень. 10 вересня госпіталізували в харківську лікарню, а 17 вересня доправили до німецької клініки Сharite. Повідомлялось, що це пов’язано не з ускладненнями від коронавірусу, а з хронічними захворюваннями прикутого до візка політика.

На місцевих виборах 25 листопада Кернес здобув перемогу. 9 грудня його офіційно проголосили мером Харкова. Голова харківської ТВК Ольга Мозгова пояснила, що Кернес надав всі необхідні документи дистанційно. А присягу особисто він міг не складати, оскільки вже робив це у 2010 році.

Очікувалось, що Кернес повернеться в Україну 30 грудня. Проте 16 грудня 2020 року мер Харкова Геннадій Кернес помер у Німеччині від ускладнень коронавірусної хвороби.

Напередодні харків’янин зробив собі на лобі татуювання на честь мера. 

Chas News повідомляв, хто отримає харківську імперію Кернеса.

Електронний підпис Кернеса використали у поданні на Терехова. Прокуратура почала розслідування