Поліція розслідує можливе підроблення документів блогера Спартака Субботи — ЗМІ

Шевченківське управління поліції ГУ Національної поліції в Києві проводить досудове розслідування щодо факту можливої підробки документів блогера Спартака Субботи.

Про це повідомляє hromadske із посиланням на пресслужбу МОН.

У міністерстві заявили, що поліція розслідує ймовірне використання підроблених документів про освіту, виданих на ім'я Субботи. Провадження відкрили 20 квітня за статтею 358 ККУ.

Покарання передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років.

Перевірку щодо блогера розпочали після скандалу за його участю, який трапився у квітні 2023 року. Тоді всеукраїнське молодіжне онлайн-медіа «Свідомі» опублікувало розслідування про Субботу. Воно свідчить, що терапевт, ймовірно, брехав про деякі факти власної біографії, аби підтримати свій імідж. 

Після розслідування блогер заявив, що готується захищатися у суді та пообіцяв опублікувати руйнування вигаданих звинувачень. Після цього він випустив відео з власними поясненнями викритих фактів.

Також у скандал нещодавно потрапив ще один відомий блогер, Олексій Арестович. Йому закидають неприпустимі висловлювання на адресу жінок.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Ні бл**ь, це я забув...». Гендиректор «Укрпошти» потрапив у комунікаційний скандал: деталі історії