«Почути проблеми ФОП». Зеленський наказав створити Раду з питань малого підприємництва
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський наказав створити Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва. Відповідний указ оприлюднив Офіс президента 22 грудня.

В указі сказано, що рада має функціонувати як «консультативно-дорадчий орган» при президентові.

Очолить раду новопризначена заступник керівника ОП Андрія Єрмака Юлія Свириденко.

Їй президент доручив «у п'ятиденний строк внести пропозиції щодо персонального складу Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва».

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

В ОП відбулося перше засідання Ради, Єрмак узяв у ньому участь. Чиновник закликав учасників якнайшвидше підготувати рішення про проблемні питань малого підприємництва. Він вважає, що є невідкладні проблеми, а є питання на перспективу — впровадження новацій, діджиталізація послуг та інші.

Рада передаватиме пропозиції Національній раді реформ при Президентові України.

За словами Свириденко, в Україні близько 1,8 млн малих підприємців й «важливо почути їхні реальні проблеми».

Раніше президент Зеленський анонсував допомогу для підприємців і працівників, які припинили бізнес чи звільнилися через «карантин вихідного дня».

Як ми писали раніше, уряд повернув виплату компенсацій для фізичних осіб-підприємців 1-2 категорії з дітьми до 10 років. Програму фінансуватимуть за рахунок коштів з Фонду боротьби з коронавірусом. Компенсація діятиме по 31 грудня.

Як ми писали раніше, «карантинні» 8000 грн почнуть виплачувати ФОП та найманим працівникам до Нового року, обіцяє міністр Ігор Петрашко.

Ціна закритості. Скільки коштуватимуть державі й бізнесу карантинні обмеження у грудні