Проблеми з інтернетом та боротьба з водометами. У Мінську проходять акції протесту (фото, відео)
TUT.BY

У Мінську проходить чергова акція протесту проти фальсифікації виборів. Силовики перекрили центр міста та затримали десятки активістів.

Про це повідомляють видання TUT.BY та «Радіо Свобода».

Силовики затримують активістів біля готелю «Ювілейний» / TUT.BY

У центрі Мінська зібралося багато спецтехніки та правоохоронців. В районі станцій метро «Пушкінська», «Московська», поруч із площею Незалежності знаходятся автозаки й мікроавтобуси без номерів.

Біля виходів із підземних переходів чергують силовики. Біля стели вони виставили огорожу з колючим дротом. Наразі у Мінську не працюють деякі торгові центри та заклади.  Всі входи у двори вздовж проспекту від площі Перемоги до площі Незалежності перегородили співробітники ОМОНу.

Зачинені станції метро «Площа Леніна», «Жовтнева», «Площа Перемоги», «Немига», «Фрунзенська», «Молодіжна» і «Якуба Коласа». Мобільний інтернет А1 працює з перебоями. Оператор А1 визнає, що це знову «розпорядження уповноважених органів». Про це стало відомого з його Twitter- сторінки.

Водне протистояння 

У столиці біля Палацу спорту правоохоронці розігнали протестувальників за допомогою водометів, передає TUT.BY.  Потім протестувальники змогли пошкодити один з водометів. Через поломку він почав розпилювати воду вгору, а не на всі боки на людей.

Нагадуємо, 23 вересня Олександр Лукашенко таємно провів церемонію «інавгурації». Після цього білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори Лукашенку. Минулого тижня країни Балтії розширили санкційний список громадян Білорусі, причетних до фальсифікації виборів та придушення мирних протестів. 

Раніше ми писали, що Україна офіційно не визнала Лукашенка президентом Білорусі. У відповідь Уряд Білорусі назвав Україну «несамостійною» у прийнятті рішень. 

Раніше ми писали, що жіночий марш протесту в Мінську закінчився масовими арештами. 

Дозвіл на імміграцію. Зеленський доручив спростити працевлаштування ІТ-фахівців з Білорусі