РФ може атакувати з Білорусі, а може захопити Маріуполь або Одесу — американський дипломат

Ймовірність широкомасштабного вторгнення російських сил в Україну зберігається дуже високою.

Про це в інтерв’ю Сhas News сказав Дональд Дженсен — американський дипломат, який у 1980-ті та 1990-ті безпосередньо займався питаннями роззброєння і безпеки. Він був учасником дипломатичної місії США в роботі над Договором з ліквідації ракет малої та середньої дальності, а в 1991-1996 роках працював дипломатом у Москві. Зараз Дженсен — директор з питань Росії та стратегічної стабільності Інституту миру США.

«Заступник голови російського МЗС Рябков заявив, що час на переговори закінчився. Для мене це ознака загрози. Російські війська досі знаходяться на українському кордоні. Це необов’язково може бути масивне розширення фронту на Донбасі. Може бути атака на Україну з Білорусі, наприклад. Можуть перекинути обмежений контингент, який захопить Маріуполь або Одесу», — попереджає експерт.

Він говорить, що перспектива нових санкцій з боку США навряд зупинить Путіна, якщо він вирішить напасти.

«Можливо, це лише трохи змінить їхню поведінку. Можливо, росіяни двічі подумають перед тим, як щось робити. Думаю, ефективнішим було б поєднання санкцій і ширшої військової допомоги Україні», — каже Дженсен.

Також американський дипломат вказує, що останнім часом вимоги Росії були такими надзвичайними, що дехто припускає: РФ просто намагається знайти собі виправдання, аби напасти на Україну.

Також Дональд Дженсен пояснив, чому Україні навіть не варто думати про відновлення ядерної зброї.

Казус беллі для Путіна. Навіщо РФ ставить ультиматум НАТО