СБУ знайшла нові докази співпраці експрезидента «Мотор Січі» з рф (фото, відео)

СБУ повідомила нову підозру колишньому президенту «Мотор Січі» В'ячеславу Богуслаєву через співпрацю з російськими терористами.

Про це повідомляє СБУ.

У ході слідчо-оперативних дій встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення високопосадовець займався фінансуванням «днр». Зокрема, через сплату «податків» та «зборів» до бюджету цього квазіутворення.

Крім того, він співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року перебуває під контролем так званої «днр». Його метою було постачання авіакомплектуючих до підприємств військово-промислового комплексу рф.

Також встановлено, що через оборудку «бюджет» «ДНР» отримав понад 290 млн російських рублів у вигляді «податків» від реалізації авіапродукції для потреб російських окупантів.

Тобто їх спрямовували на потреби російських військових, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті, говорять в СБУ,

Колишньому очільнику «Мотор Січі» В'ячеславу Богуслаєву СБУ повідомило про нову підозру за ст. 258-3 ККУ (сприяння діяльності терористичної організації).

Крім цього, під час нових обшуків правоохоронці виявили понад двох десятків медалей, грамот та почесних нагород президенту АТ «Мотор Січ» від представників військово-політичного керівництва рф.

Досудове розслідування триває, для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Справа В'ячеслава Богуслаєва: що відомо

23 жовтня 2022 року правоохоронці затримали президента ПАТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва за підозрою у співпраці з росією.

Наступного дня у СБУ опублікували аудіозаписи телефонних розмов Богуслаєва, які підтверджують його співпрацю з країною-агресоркою. Після початку повномасштабної війни проти України він продовжував постачати двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів. Тим самим, фактично підтримував ворога та допомагав йому обстрілювати українські міста і села.

Шевченківський районний суд міста Києва обрав Богуслаєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

7 листопада стало відомо, що держава провела примусове відчуження у свою власність «Мотор Січі».

29 листопада міністр оборони Олексій Резніков своїм наказом призначив генеральним директором ПАТ «Мотор Січ» Олексія Нікіфорова.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ запобігла вивезенню з України автопарку, зброї і антикваріату Богуслаєва