Терорист із ножем вбив двох людей біля базиліки Нотр-Дам в Ніцці
Christian Estrosi

У французькому місті Ніцца людина, озброєна ножем, напала на перехожих біля базиліки Нотр-Дам.

Як повідомляє BFMTV з посиланням на джерела в поліції, загинули щонайменше дві людини (за даними видання Nice-Matin, одну з них обезголовили), ще кілька отримали поранення. Нападника затримали поліцейські.

Поки про особу і мотиви злочинця нічого не повідомляється. Мер Ніцци Крістіан Естрозі заявив, що те, що сталося, «має ознаки теракту». При МВС для розслідування інциденту створено спеціальний кризовий штаб на чолі з міністром Жеральдо Дарманеном.

Естрозі повідомив у Twitter, що напад стався у міській церкві Паризької Богоматері або поблизу неї, і що поліція затримала зловмисника.

Поки незрозуміло, що стало мотивом для нападу в Ніцці та чи існує якийсь зв’язок із карикатурами, які мусульмани вважають блюзнірством.

Конфлікт довкола релігії у Франції

Як ми писали раніше, 16 жовтня терорист-ісламіст убив вчителя Самуеля Паті, який викладав в коледжі історію і географію. У рамках дискусії на тему свободи вираження поглядів Паті показав вихованцям дві карикатури на пророка Мухаммеда. Раніше їх опубліковало видання Charlie Hebdo.

Раніше ми писали, що у Парижі біля колишнього офісу сатиричного видання Charlie Hebdo поранили чотирьох людей.

Chas News повідомляв, що Держдеп США попереджає країни Європи про небезпеку терактів. 

 

Президент Туреччини подав скаргу до прокуратури Анкари на журнал Charlie Hebdo