Трамп повертається. Facebook і Instagram відновили його акаунти
Getty Images

Сторінки в Facebook і Instagram чинного президента США Дональда Трампа знову запрацювали. Напередодні адміністратори компанії заблокували політика у відповідних соцмережах.

Наразі керівництво корпорації не прокоментувало відновлення облікових записів голови Білого дому у Facebook та Instagram.

На початку січня засновник Facebook Марк Цукерберг запевнив, що сторінки Трампа відновлять вже після закінчення його каденції. Бізнесмен зазначив, що президент використовує соцмережу для «розпалювання насильства з метою повалити демократично обраний уряд».

Акаунти Трампа в Twitter та YouTube й досі заблоковані. 

Нові обмеження від FB

З 15 січня у Facebook не можна створити будь-які заходи у безпосередній близькості від Білого дома і Капітолію США. Нові обмеження діятимуть до 20 січня — дня інавгурації Джо Байдена, передає Reuters.

У такий спосіб корпорація хоче забезпечити безпеку у Вашингтоні.

Передісторія 

Після виборів у США аналітики ключових американських медіа підбили проміжні підсумки голосування. Вони оголосили про впевнену перемогу Байдена у Пенсильванії та інших ключових штатах.

Ексвіцепрезидент набрав 306 голосів виборщиків, Трамп — 232. 20 січня Байден складе присягу президента та стане 46-м американським лідером. Трамп відмовляється визнати свою поразку і називає вибори сфальсифікованими.

Chas News повідомляв, що Конгрес США офіційно затвердив перемогу Байдена і Харріс на президентських виборах.

Facebook закликав співробітників не носити символіку компанії після блокування Трампа — ЗМІ