У Сенаті розповіли, коли розглядатимуть питання щодо імпічменту Трампу
Getty Images

У Сенаті США розглядатимуть питання щодо імпічменту чинному президенту Штатів Дональду Трампу не раніше 19 січня.

Про це заявив лідер більшості у верхній палаті Конгресу США Мітч Макконнелл під час звернення до членів Сенату, передає CNN.

«Для нашої країни буде краще, якщо Конгрес і виконавча влада зосередяться в найближчі сім днів на безпечній інавгурації і передачі влади адміністрації Байдена», — наголосив він.

Обраний очільник США Джо Байден закликав Конгрес США не відкладати розгляд питання про імпічмент Трампу, повідомляє AP. Колишній віцепрезидент сподівається, шо керівництво Сенату впорається зі своїми конституційними обов’язками.

«Я сподіваюся, що керівництво Сенату знайде спосіб впоратися зі своїми конституційними обов'язками щодо імпічменту, одночасно працюючи над іншими невідкладними справами цієї країни», — зазначив політик.

Байден у своїй промові нагадав й про нагальні проблеми США — боротьбу з пандемією коронавірусу та нестабільністю економіки.

«Ця країна також залишається у владі смертельного вірусу і нестабільної економіки. Занадто багато наших співвітчизників-американців занадто довго страждали за останній рік, щоб відкласти цю невідкладну роботу», — додав він.

Передісторія 

Після виборів у США аналітики ключових американських медіа підбили проміжні підсумки голосування. Вони оголосили про впевнену перемогу Байдена у Пенсильванії та інших ключових штатах.

Ексвіцепрезидент набрав 306 голосів виборщиків, Трамп — 232. 20 січня Байден складе присягу президента та стане 46-м американським лідером. Трамп відмовляється визнати свою поразку і називає вибори сфальсифікованими.

Chas News повідомляв, що Конгрес США офіційно затвердив перемогу Байдена і Харріс на президентських виборах.

13 січня Палата представників оголосила імпічмент чинному президенту США Дональду Трампу. Його звинуватили у підбурюванні своїх прихильників до штурму Капітолію минулого тижня.

Трамп КАПСОМ закликав американців не вдаватися до насильства