У США противники та прихильники Трампа вийшли на мітинги. Без сутичок не обійшлося
AP

У США прихильники та противники чинного президента США Дональда Трампа вийшли на акції протесту в Вашингтоні та столицях штатів Джорджія, Пенсільванія, Мічиган, Вісконсин, Невада й Арізона.

Про це повідомляє «Голос Америки».

У Вашингтоні сотні прихильників Трампа пройшли маршем до Конгресу і Верховного суду. Водночас біля Білого дому мітингували противники американського лідера. Між представниками двох таборів відбулися сутички, передає NBC із посиланням на місцеву поліцію.  

У столиці Штатів чотири людини отримали важкі травми. Правоохоронці затримали понад 20 протестувальників, шість із них — за напад на поліцейських, ще десять напали на інших учасників акцій.

У місті Олімпія (штат Вашингтон) одна людина отримала вогнепальне поранення під час зіткнень.

Передісторія

Після виборів у США аналітики ключових американських медіа підбили проміжні підсумки голосування. Вони оголосили про впевнену перемогу Байдена у Пенсильванії та інших ключових штатах.

Ексвіцепрезидент набрав 306 голосів виборщиків, Трамп — 232. 20 січня Байден складе присягу президента та стане 46-м американським лідером. Трамп відмовляється визнати свою поразку і називає вибори сфальсифікованими.

Chas News повідомляв, що Вісконсин затвердив перемогу Байдена на виборах.

Раніше в ЄС представили план «глобальної» співпраці з США за президентства Байдена.

Напередодні Вісконсин затвердив перемогу Байдена на виборах.

Суд у Вісконсині відхилив позов Трампа про визнання недійсними результати виборів