У Верховному Суді оскаржать указ Зеленського стосовно запровадження санкції проти «каналів Медведчука»
УНІАН

У Верховному Суді оскаржать указ президента України Володимира Зеленського стосовно запровадження санкцій проти телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK.  Позов до суду подав адвокат Павло Попков.

Про це повідомляє пресслужба Верховного Суду у Facebook.

«4 лютого 2021 року до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшло два позови громадян, які оспорюють указ президента «Про рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Згідно із додатком 2 до рішення РНБОУ застосовано персональні санкції щодо низки телеканалів», — йдеться у повідомленні.

 

До Верховного Суду оскаржено Указ Президента України щодо застосування санкцій до телеканалів Сьогодні, 4 лютого 2021...

Posted by Верховний Суд on Thursday, February 4, 2021

Передісторія

2 лютого президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти  нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Також гарант ввів на п’ять років обмеження стосовно каналів «112 Україна», NewsOne, ZIK. Ці ЗМІ пов'язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу. Вони звинуватили Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».

Напередодні у ЄС та США підтримали санкції проти телеканалів, пов'язаних з Медведчуком.  Раніше Зеленський пояснив, що заблоковані канали фінансує Росія. 

Тарас Козак оформлює й продає вугілля з ОРДЛО через кіпрський офшор — активісти