У закритому онлайн-засіданні парламенту Данії взяла участь фейкова Тіхановська
ТАСС

6 жовтня члени зовнішньополітичного комітету парламенту Данії 40 хвилин на закритому онлайн-засіданні спілкувалися з жінкою, яка видавала себе за екскандидата в президенти Білорусі Світлану Тіхановську.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

У повідомленні йдеться, що білоруська «опозиціонерка» не змогла на початку засідання підключитися до конференції через технічні проблеми з камерою. Тому члени комітету вирішили продовжити засідання без зображення.

Лише через 40 хвилин члени парламенту зрозуміли, що спілкуються з іншою людиною, і завершили засідання. Пізніше в штабі Тіхановської підтвердили, що вона не брала участь у зустрічі.

Під час засідання фейкова Тіхановська та депутати обговорювали політичну ситуацію в Білорусі та підтримку білоруського народу в його боротьбі за демократію і права людини. Потім «Тіхановська» раптово змінила тему і запитала, як депутати ставляться до борделів з тваринами в Данії, передає TV2.

Російські пранкери Вован і Лексус (Володимир Кузнєцов та Олексій Столяров — Прим. ред.) заявили в інтерв’ю Reuters що, «можливо, причетні» до скандалу з «Тіхановською». Але всі деталі вони пообіцяли розповісти наступного тижня.

Нагадуємо, 23 вересня Олександр Лукашенко таємно провів церемонію «інавгурації». Після цього білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори Лукашенку. Минулого тижня країни Балтії розширили санкційний список громадян Білорусі, причетних до фальсифікації виборів та придушення мирних протестів. 

Раніше ми писали, що Україна офіційно не визнала Лукашенка президентом Білорусі. У відповідь уряд Білорусі назвав Україну «несамостійною» у прийнятті рішень. 

Також Chas News повідомляв, що жіночий марш протесту в Мінську закінчився масовими арештами. 

Радянське минуле. ДержТБ Білорусі «перейменувало» Україну, Польщу та Литву (фото)