Уряд США готує економічні санкції проти більш ніж 10 офіційних осіб Китаю
Benh LIEU SONG

Влада США має намір ввести санкції проти більш ніж 10 офіційних осіб КНР. Причиною є рішення китайської влади про відсторонення чотирьох опозиційних депутатів Законодавчої ради Гонконгу.

Про це в понеділок повідомило агентство Reuters. За даними його джерел, під санкції можуть потрапити до 14 осіб, серед яких члени Всекитайських зборів народних представників (парламенту КНР) і Комуністичної партії Китаю. Економічні санкції можуть бути введені із 7 грудня.

У листопаді влада Гонконгу, який є спеціальним адміністративним районом Китаю, відсторонила від роботи чотирьох опозиційних законодавців. Це сталося відразу після прийняття в Пекіні Постійним комітетом Всекитайських зборів народних представників нової резолюції. Вона закріплює патріотизм як обов’язкову юридичну вимогу до всіх членів Законодавчої ради Гонконгу. Документ дає право миттєво усувати не відповідних цьому критерію депутатів без судового рішення.

У вересні Китай запровадив механізм притягнення до відповідальності іноземних компаній, організацій та фізичних осіб, якщо вони становлять «загрозу національній безпеці КНР».

Довідка

Chas News повідомляв, що гонконгська активістка, яка переховується від китайського суду, отримала притулок у Німеччині. 

Раніше США пригрозили Китаю санкціями через відсторонення опозиційних депутатів у Гонконгу.

Також ми писали, що США введе санкції проти Ірану до кінця каденції Трампа.

«Сильніші разом». Міністр закордонних справ Тайваню закликає до союзу проти Китаю