Знищення свободи. США пригрозили Китаю санкціями через відсторонення опозиційних депутатів у Гонконгу
Pixabay

11 листопада уряд Гонконгу дискваліфікував чотирьох опозиційних депутатів. Таким чином Пекін порушив міжнародні зобов'язання стосовно регіону. У США пригрозили Китаю новими санкціями.

Про це стало відомо з заяви радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки Роберт О'Браєн. Її опублікували на сайті Білого дому.

«Нещодавні дії Пекіна, які дискваліфікували законодавців з законодавчої ради Гонконгу, що підтримують демократію, не залишають жодних сумнівів, що Комуністична партія Китаю відкрито порушила свої міжнародні зобов'язання відповідно до китайсько-британської спільної декларації та свої обіцянки народу Гонконгу, в тому числі і відповідно до основного закону», — йдеться у повідомленні.

У заяві О'Браєн наголосив, що США використовуватимуть всі можливі способи для виявлення і введення санкцій проти тих, хто відповідає за знищення свободи Гонконгу.

Довідка

Гонконг —  колишня британська колонія. У 1997 році перейшла під юрисдикцію Китайської Народної Республіки. На її території створили  Спеціальний адміністративний район, який перейшов у безпосереднє підпорядкування центральному уряду КНР.

Chas News повідомляв, що гонконгська активістка, яка переховується від китайського суду, отримала притулок у Німеччині. 

Раніше ми писали, що США введе санкції проти Ірану до кінця каденції Трампа. Про це пише низка американських ЗМІ. 

Конгрес США розширив санкції проти «Північного потоку-2» в оборонному бюджеті